Pasta van de koude hoeren

on

Een pasta putanesca is een vrij klassieke saus, maar wel een die in mijn ogen een beetje focus nodig heeft op het seizoen. Je kan deze namelijk super fris maken voor in de zomer, of eerder wat voller en ronder voor in de winter. Dit recept is echt het tweede! Ideaal wanneer je wil eindigen met een warme gloed en het gelukzalige gevoel van voldoening.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g capellini
  • 1 blik tonijn
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 ui, in brunoise gesneden
  • 1 teen look, in erg fijne brunoise gesneden
  • 1 stengel selder
  • 10 zwarte olijven op griekse wijze
  • 10 grote siciliaanse kappers
  • 5 ansjovis filets
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1/4 tl kaneel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gedroogde en verkruimelde chilipepers
  • zwarte peper
  • 100 ml witte wijn

Alvorens te beginnen, moet je enkele groenten snijden. Snij de selder in de lange richting in 3 delen, en snij deze delen vervolgens in dunne schijfjes. Ontpit de olijven en hak deze grof. Hak eveneens de kappers grof, maar meng deze zeker niet met de olijven. Snij de ansjovis filets in dunne reepjes

Zet een brede pan op het vuur, en verhit hierin een scheut olijfolie. Doe de chilipepers, ui, selder en kappers in de pan en bak deze onder voortdurend roeren op een hevig vuur. Kruidt af met zout en zwarte peper. Voeg na 2 minuten de ansjovis, olijven, look, gedroogde peterselie en het paprikapoeder toe. Bak het geheel nog verder gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens de uitgelekte tonijn toe en blus de pan met de witte wijn.

Wanneer de wijn bijna verdampt is, temper je het vuur en voeg je de kaneel en tomaten toe aan de pan. Meng het geheel goed onder elkaar en laat het voor minstens 20 minuten sudderen op een kalm vuurtje.

Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen.



Opmerking: Persoonlijk vind ik dat je deze pasta niet met kaas hoort te eten. Maar als je graag nog net dat extra wil geven aan de pasta, moet je hem serveren met broodkruim dat je hebt geroosterd met 1 teentje look en waar je achteraf nog vers gesnipperde bladpeterselie en zest van 1 citroen onder hebt gemengd.

Kooktijd: 15 minuten
Totale bereidingstijd: 35 minuten

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s